Bu site artık güncellenmemektedir, içerisindeki bilgiler eski olabilir.
Sitenin güncel hali için www.cmpe.boun.edu.tr adresini ziyaret edin.

CmpE RSS'e Abone Ol
Güncel haber bulunmuyor...

Anasayfa / CmpE Hakkında / Bina ve İmkanlar

Bina ve İmkanlar

Bilgisayar Mühendisliği bölümü, tamamı 2006 sonunda tamamen yenilenmiş 8 katlı bir binada akademik faaliyetlerini yürütmektedir.
Tüm sınıflarında bilgisayar ve projektör desteği vardır. Üç sınıfında, toplam 190 öğrenci bilgisayarı masaların içinde yansımasız camların altındadır.

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü Türkiye'deki öğrenci başına düşen en kuvvetli bilgisayar laboratuvarlarına sahiptir:

• Giriş Programlama Laboratuvarı/Sınıfı: 190 adet, TFT ekranlı, 3.2 GHz. P4 işlemcili bilgisayar (2006'da kuruldu)
  • PC Laboratuvarları: Lisans öğrencileri için kişisel bilgisayarlar ve sunucular: 72 adet, TFT ekranlı, 3.2 GHz, P4 işlemcili bilgisayar (2005'de yenilendi)
  • Donanım Laboratuvarı: Lisans öğrencileri için, sayısal sistemler, FPGA programlama, bilgisayar mimarisi, mikroişlemciler, (2005'de yenilendi)
  • Araştırma laboratuvarları ile beraber bölümümüzde sürekli güncellenen, yaklaşık 400 bilgisayar bulunuyor.
Bölüm giriş katında geniş bir oda, dinlenme ve çalışma salonu amaçlı olarak öğrencilere ayrılmıştır.

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Adres: 34342 Bebek, İstanbul, TÜRKİYE
Telefon: +90 212 359 4523-24 (Sekreterlik: ETA) Faks: +90 212 287 2461
genel bilgi: infocmpe.boun.edu.tr   site yöneticisi: webmastercmpe.boun.edu.tr